maanantai 18. marraskuuta 2013

London Day 1-2

Kotona taas! Jos kaikki ei vielä tienneet, niin oltiin veljeni Mikon kanssa Lontoossa viimeviikon keskiviikosta sunnutaihin. Päivät kului tosi nopeeta juosten paikasta toiseen melkeen minuutti aikataululla. Kirjotettiin jo kotona päiväsuunnitelmat, jotka hieman muuttui paikkojen ollessa kiinni erillätavalla kuin niiden piti olla. Tällä kertaa käytiin vähän enemmän nähtävyyksissäkin sillä ollaan oltu Lontoossa jo useamman kerran. Mulle reissu oli jo neljäs. Yhtenäkään päivänä ei satanut vettä, ihan käsittämätöntä sillä kyse on Lontoosta. Lämpötila oli yhtä kylmä kuin suomessa joten oltiin ihan jäässä molemmat.

Lähdettiin keskiviikkona Suomesta about puolenpäivän aikoihin, joten oltiin Lontoossa yhden jälkeen paikallista aikaa (Suomen aikaa kolmelta). Lentokentältä keskustaan mentiin junalla jonka lippuja sai ostettua lentokentältä. Menopaluu lippu on yleensä halvempi kuin ostaa suunnat erikseen.



 Kuiten muillakin ulkomaan reissuilla, meillä oli vuokrattuna asunto. Se sijaitsi hyvällä paikalla King`s Crossilla, josta pääsi tosi kätevästi metrolla mihin tahtoi. Esimerkkinä Oxford street jonne pääsi ilman ilman vaihtoja. Saatiin asuntoon etukäteeen ennen reissua sähköpostilla ovikoodit, jotka sitten näpyteltiin ulko-oveen ja käytävällä oli kassakaappi josta koodeilla saatiin avain asuntoon. Kämppä oli kiva pieni yksiö, jossa oli levitettävä vuodesohva, moderni saarekkeellinen keittiö, hyvänkokoinen kylpyhuone, mutta miinuspuolena vain yksi peitto.


Me ostetiin 7 päivän Oyster metrokortit jotka maksoi 30 puntaa+ 5punnan pantti jonka sai takaisin palauttaessan kortin lähtöpäivänä. 7 päivän kortti tuli halvemmaksi kuin että oltaisiin ostettu joka päivälle kertaliput.


Käytiin viemään vain laukut asunnolle ja lähdettiin Oxford streetille ja Carnaby streetille. Olin jo etukäteen katsonut netistä erään kangaskaupan osoitteen, jossa olin käynyt koulunreissulla viimevuonna ja sinne suunnattiin ensimmäisenä. Ostinkin sieltä nahkaneuloja ja ripsinauhoja hattuihin. Käytiin kiertämässä läpi Topshop/Topman ja muut kaupat sekä syömässä.



Toisena päivänä herättiin jo yhdeksän jälkeen. Netistä sai ostettua ennen reissua halvemmalla lippuja eri nähtävyyksiin jos osti ne etukäteen, joten oltiin ostettu Madame Tussaudiin, London Eyehen ja London Dangeniin liput.
Ensimmäisenä suunnattiin Madame Tussaudsille (http://www.madametussauds.com/london/ ) josta meidän oli tarkoitus mennä London Eyehen, mutta saatiin kuulla että se sulkeutuu poikkeuksellisesti jonkun yksityistylaisuuden takia aiemmin, joten siirrettiin se toiselle päivälle. Madame Tussaudsilta suunnattiin Liverpool streetin kautta Spitalfieldin tori/kirpputoreille. Tykkään tosi paljon kirppistä ja siellä oli kyllä paljon kivaa katseltavaa mutta ei silti tullut ostettua mitään. Käytiin kivassa kahvilassa kahvilla ja matkustettiin Westfieldille.




 

Huippumallit



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti